INTERVISIE

maak je tijd om echt te kijken?

Intervisie is een krachtig instrument om met en van elkaar te leren. Het maakt leren persoonlijk, toegesneden op wat je op dat moment bezighoudt en direct toepasbaar op je dagelijkse werk. We hechten veel waarde aan de sfeer. Veiligheid en humor vinden we belangrijk. We hanteren intervisiemodellen die zeer gestructureerd zijn maar wel praktisch en eenvoudig toepasbaar blijven. De intervisieopbrengst is daardoor hoog. Voor degene wiens case onder de loep lag, maar ook voor mensen die geen case inbrachten. Als je zelfstandig (maar niet helemaal in je eentje) wilt leren, en dat leren praktisch en persoonlijk wilt maken, is intervisie een prachtig instrument.

Intervisie is effectief als deelnemers een gezamenlijke (werk)basis hebben. Dat maakt dat je je kunt inleven in elkaars vraag en van elkaar kunt leren. Wij werken voornamelijk met groepen leidinggevenden en met groepen ondernemers.

Vraag van de Zaak – ondernemersintervisie

Als ondernemer heb je vragen. Dat wil niet zeggen dat je bedrijf niet loopt, integendeel. Een bedrijf runnen vraagt van ondernemers voortdurend schakelen, anticiperen, handelen. Het is niet altijd makkelijk of prettig om in je eentje aan antwoorden te komen. Het is nuttig en fijn om met andere ondernemers te kunnen sparren. Zij zitten vaak in hetzelfde schuitje, en je hoeft echt niet voor alles zelf het wiel uit te vinden. Daarom runnen wij Vraag van de Zaak. Dit is een kleine, hechte groep van ondernemers die elkaar vooruit helpt. Door te sparren, door bij elkaar in de ondernemerskeuken mee te kijken. De bijeenkomsten zijn maandelijks op een vrijdagochtend, steeds met dezelfde (kleine, hechte, veilige) groep. Ze worden helder, gestructureerd, met lef en humor, door ons begeleid. We zijn absoluut fan van om als groep ondernemers op deze manier met en van elkaar leren. Vijf bijeenkomsten kosten € 545,- exclusief btw. Laat het ons weten als je aan wilt sluiten, misschien start er binnenkort weer een nieuwe groep.

Intervisie voor leidinggevenden

We maken kleine groepen met deelnemers afkomstig van verschillende organisaties. Dat maakt ‘bij elkaar in de keuken kijken’ mogelijk. Want leidinggeven is een prachtig vak, maar in de hectiek van de dag kan het wel lastig zijn écht stil te staan bij je eigen handelen. Intervisie kan je daarbij helpen.

Ook vind je binnen je organisatie soms niet de sparringpartner waar je behoefte aan hebt. Of je kunt benieuwd zijn naar hoe andere leidinggevenden situaties aanpakken waar jij ook wel eens mee te dealen hebt. Organisatie-overstijgend leren dus.

Een kleine groep leidinggevenden(4 á 5) komt vijf keer per jaar samen. Dan wordt er intensief intervisie bedreven aan de hand van eigen cases. Deze intervisie wordt helder en trefzeker (maar zonder keurslijf) begeleid. Er zijn twee ‘smaken’: ochtendgroep VROEG en eind-van-de-dag-groep Soep met Brood.

VROEG: ontbijtintervisie voor leidinggevenden

Het is wat je denkt dat het is: vroege eerlijke gesprekken over leiding geven. Een kleine groep leidinggevenden uit diverse organisaties leert met en van elkaar. Input komt uit de cases die de groep zelf inbrengt. Meedoen kan als je leiding geeft, hoe je je rol precies noemt (manager, directeur, projectleider…) is niet zo van belang. De reeks bestaat uit vijf begeleide intervisiebijeenkomsten van twee en een half uur. De bijeenkomsten zijn op ons huiselijke kantoor in Tilburg. Kosten voor een seizoen meedoen zijn € 625,- exclusief btw.

Soep met Brood: intervisie voor leidinggevenden plus samen eten

Soep met Brood is onze heerlijke niet-alledaagse intervisieformule. We werken bewust met zo’n kleine groep en op een voor veel leidinggevenden gunstig tijdstip: aan het eind van je werkdag, onder etenstijd. De opbrengst is hoog, de sfeer goed, de groep op elkaar ingespeeld. Deze formule heeft zich in de afgelopen 10 jaar verder ontwikkeld: gestart vanuit het kleine kantoor in de tuin van Mathilde en meegenomen naar het ruime kantoor op de Hoefstraat. Mathilde kookt niet meer zelf voor deze groep leidinggevenden, maar gegeten wordt er nog steeds tijdens deze intervisiebijeenkomsten. Een reeks van vijf intervisiebijeenkomsten kost € 725,- exclusief btw en inclusief je maaltijden.

Wil je aanschuiven bij Vraag van de Zaak, Soep met Brood of VROEG? Zoek contact met ons!

meer lezen over hoe wij intervisie zien? lees onze blog ‘7 redenen voor leidinggevenden om aan intervisie te doen’