INTERVISIE

maak je tijd om echt te kijken?

Wie leiding geeft, wil scherp gehouden worden en inzichten verwerven waar je de volgende dag meteen mee aan de slag kunt. Intervisie is een krachtig instrument om met en van elkaar te leren. Het maakt leren persoonlijk, toegesneden op wat je op dat moment bezighoudt en direct toepasbaar op je dagelijkse werk. We gebruiken intervisie in teamtrajecten en in onze ondernemerscoaching. We trainen  de groep op het zelfstandig hanteren van ons intervisiemodel. Dat model is zeer gestructureerd en eenvoudig toepasbaar. De intervisieopbrengst bij toepassing van het model is hoog. Voor degene wiens case onder de loep lag, maar ook voor mensen die geen case inbrachten.

Als je je team wilt stimuleren zelfstandig te leren, en dat leren praktisch, alledaags en persoonlijk wilt maken, is intervisie een prachtig instrument. We praten graag met je door over hoe dat er binnen jouw organisatie eruit zou kunnen zien.

Soep met Brood: intervisie met een extra

Intervisie binnen je eigen organisatie regelen is niet altijd de oplossing die je zoekt. Daarom is er ook Soep met Brood. Dat is onze niet-alledaagse intervisieformule voor leidinggevenden. Deze leidinggevenden kennen elkaar niet van het werk. Vijf keer per jaar, aan het eind van hun werkdag, is de tafel op ons kantoor voor hen gedekt. Dan gaat er 3 uur lang gewerkt worden, onder het genot van, ja, soep en brood. Zij nemen hun cases mee. De intervisie wordt helder begeleid: zonder keurslijf maar wel trefzeker, en gericht op opbrengst voor alle deelnemers. Vijf keer per jaar, dus, in het centrum van Tilburg.

  • ‘We komen niet uit dezelfde organisaties, maar we lopen als leidinggevenden toch tegen dezelfde dingen aan. We leren van elkaar.’
  • ‘Elke keer meer dan waar ik op hoop.’
  • ‘Een cadeautje voor mezelf.’

De opbrengst is hoog, de sfeer goed, het eten lekker. We werken bewust met kleine groepen: dat draagt bij aan de interactie en het resultaat waar we bij De Co-operatie voor staan. Wil je aanschuiven? Zoek even contact met Mathilde!