REïNTEGRATIE & OUTPLACEMENT

wat wordt jouw nieuwe baan?

Wanneer werken niet meer lukt of loopt, mag je soms een reïntegratie- of outplacementtraject volgen. Soms loopt dat via je (oude) werkgever, soms via het UWV. Wij werken in opdracht van verschillende werkgevers en hebben een contract met het UWV. Daarbij staat niet het doel van de opdrachtgever centraal. We hebben geen ‘one size fits all’- aanpak en zijn geen fan van tests en assessments. We willen vooral samen met jou je gewenste ontwikkeling helder krijgen en je op eigen benen zetten.

Reïntegratietraject

In een reïntegratietraject krijg je hulp bij gestructureerd zoeken naar een nieuw loopbaanperspectief. Als het gaat om reïntegratie 2e spoor kun je door ziekte je huidige werk niet meer doen en is er geen passend werk voor jou binnen de huidige organisatie. Dan krijg je hulp om een passende nieuwe baan te vinden búiten de organisatie. Je onderzoekt aan de hand van gesprekken (en huiswerk…) wat je goed kunt en wat je graag doet, en ook wat je juist niet wilt of kunt. Je kijkt naar persoonlijke effectiviteit, je werknemersvaardigheden en je positie op de arbeidsmarkt. Aan de hand van dit ‘persoonlijke profiel’ ben je in staat keuzes te maken, je weet welk werk bij je past, wat je kunt en wat je loopbaanmogelijkheden zijn. Vervolgens werk je toe naar die baan ook daadwerkelijk vinden.

Outplacement

Bij outplacement speelt er wat anders. Outplacement wordt ingezet als je verplicht afscheid moet nemen van je werk, bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie of een arbeidsconflict. En net als bij een reïntegratietraject 2e spoor ga je bij outplacement op zoek naar het loopbaanperspectief dat bij jou past. Natuurlijk ga je daarna aan de slag om in die nieuwe, fijne baan terecht te komen.

Reïntegratie of outplacement via het UWV

Wij hebben een overeenkomst met het UWV. Je kunt bij ons, in UWV-jargon, terecht voor werk-fit-trajecten én naar-werk-trajecten. Die trajecten zijn niet anders dan je hierboven leest. We maken, na de eerste kennismaking, met jouw toestemming en ontvangst van ‘papierwinkel’ van het UWV, een plan van aanpak. Zodra dat is goedgekeurd door (je werkcoach van) het UWV, kan je traject starten. Wil je je eigen bedrijf starten? Kijk dan ook even bij Ondernemerscoaching.