ONDERNEMERSCOACHING

hoe lopen jouw zaken?

Ben je ondernemer of overweeg je voor jezelf te beginnen? Bij De Co-operatie helpen we je zakelijk te groeien en vorm te geven aan persoonlijk ondernemerschap. Dat doen we op verschillende manieren. Je kunt natuurlijk altijd je persoonlijke ondernemersvragen aan ons voorleggen. In overleg met jou maken we dan een maatwerk traject.

Vraag van de Zaak – ondernemersintervisie

Als ondernemer heb je vragen. Dat wil niet zeggen dat je bedrijf niet loopt, integendeel. Een bedrijf runnen vraagt van ondernemers voortdurend schakelen, anticiperen, handelen. Het is niet altijd makkelijk of prettig om in je eentje aan antwoorden te komen. Het is nuttig en fijn om met andere ondernemers te kunnen sparren. Zij zitten vaak in hetzelfde schuitje, en je hoeft echt niet voor alles zelf het wiel uit te vinden. Daarom runnen wij Vraag van de Zaak. Dit is een kleine, hechte groep van ondernemers die elkaar vooruit helpt. Door te sparren, door bij elkaar in de ondernemerskeuken mee te kijken. De bijeenkomsten zijn maandelijks op een vrijdagochtend, steeds met dezelfde (kleine, hechte, veilige) groep. Ze worden helder, gestructureerd, met lef en humor, door ons begeleid. We hebben inmiddels veel ervaring met intervisiegroepen begeleiden, en we zijn absoluut fan van op deze manier met en van elkaar leren. Vijf bijeenkomsten kosten € 545,- exclusief btw. Laat het ons weten als je aan wilt sluiten, misschien start er binnenkort weer een nieuwe groep.

Individuele Businesscoaching

Je wilt doorgroeien of zoekt juist steun om je start soepel te laten verlopen. In individuele gesprekken pak je de zakelijke én persoonlijke issues aan die voor jou spelen. We werken met het Business Model Canvas. Daarmee breng je je onderneming heel praktisch en to the point in kaart. Je krijgt beter zicht op hoe je bedrijf precies in elkaar steekt. Dat geeft je focus en richting. In combinatie met coaching op jouw persoonlijk ondernemerschap is dat een veilige en praktische basis om (vervolg)stappen te gaan zetten. Dit soort trajecten zijn altijd maatwerk. Iedere ondernemer heeft een eigen verhaal, met eigen drijfveren en doelen. We gaan graag met je in gesprek en maken samen een plan.

Ondernemerstrainingen & netwerken runnen

Voor groepen ondernemers geven we trainingen en runnen we netwerken, die een combinatie zijn van kort informatie en theorie geven en er daarna meteen met de deelnemers mee aan de slag. Deze aanpak vinden wij leuk, veel leuker (en effectiever!) dan alleen maar ‘zenden’. We noemen als voorbeeld onze netwerktraining (drie bijeenkomsten met een vierde als follow-up). In deze reeks worden netwerkvaardigheden aangebracht en versterkt, netwerken wordt er voor deze ondernemers makkelijker, leuker en effectiever door. Intervisie voor ondernemers heeft een vergelijkbare aanpak: we trainen en coachen ondernemers op intervisievaardigheden, en gaan ook meteen als intervisiebegeleiders met de groep aan de slag.

Ondernemerstrajecten voor het UWV

Ben je bij ons terecht gekomen na verwijzing door het UWV? We zijn bij het UWV namelijk preferred supplier als het gaat om ondernemersbegeleiding, voor zowel Werkfit als Naar werk-trajecten. We maken eerst een kennismakingsafspraak, als het klikt maken we samen met jou een passend en haalbaar plan. Dat moet door het UWV worden goedgekeurd voor je gesprekken bij ons kunnen beginnen. Uitgangspunt is jouw huidige situatie. Meestal staan ondernemersvaardigheden, onderzoeken van de markt en jouw persoonlijke effectiviteit staan centraal. Ook in deze UWV trajecten werken we met het Business Model Canvas, dat je grip, inspiratie en duidelijkheid oplevert. Een ondernemerstraject heeft een ‘harde’ zakelijke component, maar is bij ons echt meer dan dat. Juist door je ook persoonlijk te coachen kom je verder in je ondernemerschap. Misschien is het zinvol voor je om ook even te kijken bij UWV trajecten.