ONDERNEMERSCOACHING

hoe lopen jouw zaken?

Het aantal ondernemers groeit. Ondernemen is aantrekkelijk en biedt vrijheid. Toch is het de kunst om energiek met je bedrijf bezig te zijn. De markt is druk, opdrachten lopen niet vanzelf binnen. Ondernemers hebben zelden een collega om even mee te sparren. Ze ‘ploeteren’ vaak alleen achter hun laptop.

Bij De Co-operatie helpen we je zakelijk te groeien en vorm te geven aan persoonlijk ondernemerschap. We zijn gericht op jou met plezier, voldoening en resultaat te laten ondernemen. Dat doen we op verschillende manieren: trainingen, individuele coaching, intervisie en workshops. Je kunt ons aanbod zien als een modulair systeem. Jij kiest welke modules jou het beste helpen. Voor sommige modules ligt het voor de hand dat je ze combineert. In dat geval is er ‘stapelkorting’. Wil je ons eerst eens proeven? Dat kan in ‘stok-achter-de-deur’.

Ondernemersintervisie De Carrousel 

De meest gehoorde vraag van zzp’ers: waar vind ik collega’s om mee te sparren? Je ként natuurlijk wel andere ondernemers, maar open en bloot je kaarten op tafel leggen doe je niet zomaar. Troost je: je mede-ondernemers zitten in hetzelfde schuitje. In onze Carrousel vind je de veilige setting en de drive om elkaar door goede vragen verder te helpen. Je komt maandelijks met een kleine groep ondernemers samen. Ieder brengt zijn of haar eigen ondernemersvragen mee. Wij bieden structuur, verdieping en zorgen dat ieder aan bod komt. Je kijkt mee in elkaars ondernemerskeuken, komt tot inzichten en vindt de drive om aan te pakken. Want elke Carrousel eindigt met een actielijst. En daar komt iedereen de volgende keer weer op terug…

Individuele Businesscoaching

Je wilt doorgroeien of zoekt juist steun om je start soepel te laten verlopen. In individuele gesprekken pak je de zakelijke én persoonlijke issues aan die voor jou spelen. De insteek is no nonsense. Je weet dat je zelf aan de bak moet, maar onze hulp geeft je net het zetje, het inzicht, de moed om echt aan te pakken. Het kan werkzaam zijn om, naast je individuele coaching, ook modules mee te draaien in een ondernemersgroep. We werken voor ondernemers die de businesscoaching zelf bekostigen en voor klanten van het UWV die een eigen onderneming hebben of gaan starten. Het aantal gesprekken is flexibel. Jij kiest (wat heb je nodig, wat past bij je portemonnee) en we doen daarin wat voor jou het beste werkt.

De kern van je zaak – dagtraining Business Model Canvas plus individueel consult

Veel ondernemers hebben te weinig zicht op hoe hun bedrijf precies in elkaar steekt. Daardoor voelen zij te weinig focus en richting. Het Business Model Canvas brengt je onderneming heel praktisch en to the point in kaart. Dat voor je eigen onderneming goed op een rij zetten kan in een XL training (zie hieronder), maar voor sommige ondernemers is kennis over het BMC halen en daardoor getriggerd worden zelf in beweging te komen ook prima. Op deze dagtraining passeren alle elementen van het BMC en droppen we de vragen waar je als ondernemer over na zou moeten denken. De training is interactief. Je ontdekt de lacunes in je eigen bedrijfsvoering. Dat zal jou beslist aansporen tot in actie komen. Je verlaat de training met een persoonlijke actielijst. Het individuele consult ná de training is de stok-achter-de-deur om gericht in actie te komen en puntjes op de i te zetten.

Deze dagtraining Business Model Canvas inclusief materiaal en individueel consult kost € 175,-

De Kern van je zaak – XL Training Business Model Canvas

Veel ondernemers hebben te weinig zicht op hoe hun bedrijf precies in elkaar steekt. Daardoor voelen zij te weinig focus en richting. Het Business Model Canvas brengt je onderneming heel praktisch en to the point in kaart. Je buigt je in deze training over wat nou eigenlijk de kern van jóuw zaak is. Die vraag werk je uit in vijf bijeenkomsten van een dagdeel. Elke bijeenkomst focust op een ander aspect van je onderneming: je waardepropositie, je klanten, je verdienmodel, je kernactiviteiten en je persoonlijk ondernemerschap. Tussendoor maak je huiswerk, waarmee je de opbrengst van de training uitbreidt en verdiept. Je sluit de training af met een volledig ingevuld businessplan, dat overzichtelijk en inzichtelijk op een A4-tje past. Dit geeft je een heldere, praktische en kernachtige leidraad voor wat je als ondernemer ‘moet’ doen (en laten). De training is geschikt voor starters én voor ondernemers die het de hoogste tijd vinden hun bedrijf te her-evalueren. Sommigen combineren deze training met individuele businesscoaching.

Stok-Achter-De-Deur – individuele sessie met actie voor- en achteraf

Soms heb je het even nodig. Snel sparren, op een rij zetten wat prioriteit heeft, een specifieke vraag helder krijgen. Zodat je weer vooruit kunt met richting en focus. Dat is in je eentje soms lastig. Dat snappen wij heel goed. Wij willen, hoe kort en tijdelijk ook, best even jouw ‘stok-achter-de-deur’ zijn. Die bestaat uit drie elementen. Je ontvangt om te beginnen, dat je ons voor je afspraak toestuurt. Daarna volgt het 1-op-1 gesprek dat uitmondt in jouw actieplan. Tot slot bellen we je op het afgesproken moment om te checken of lukt en loopt wat je wilde doen. Kleine moeite, groot plezier.

Stok-Achter-De-Deur bestaat uit huiswerk vooraf, een 1-op-1 gesprek én een telefonisch contactmoment om je actie te checken. Dit totaalpakket kost € 89,-  

Werktraining Netwerken

Netwerken, netwerken, netwerken. Als ondernemer weet je dat dat nodig is om je zichtbaarheid te vergroten en om aan opdrachten te komen. Je kunt er ongelofelijk druk mee zijn, met al dat netwerken. Maar wat als je dat niet leuk vindt om te doen? Of als al jouw genetwerk niet effectief blijkt? In onze werktraining vergaar je kennis over netwerken, maar het blijft niet bij ‘consumeren’ en ‘aanhoren’. Dat is maar de helft van het verhaal. Je hebt veel meer aan de training als je oefent met je pitch, daar feedback op krijgt en een plan maakt voor waar jij de komende tijd gaat netwerken. Spannend? Een beetje. Maar de volgende keer als jij op een netwerkbijeenkomst staat, kom je wel beter beslagen ten ijs.

* Stapelkorting – Neem je 1 module af? Dan betaal je de prijs die bij die module vermeld staat. Neem je er 2 af? Dan ontvang je 5 % korting op de totaalprijs van die 2 modules. Besluit je door te pakken en neem je 3 modules af? Dan ontvang je 10 % korting op de totaalprijs van deze 3 modules.