Wij delen werkgeluk. Meelezen?

Werkgeluk delen – waarom zou je?

Werkgelukkig zijn willen we. Maar hoe dan? Hoe geef je in je organisatie vorm aan werkgeluk voor medewerkers (en klanten)? Hoe kom je als medewerker zelf in beweging als je niet meer (werk)gelukkig bent?

Wij werken in De Co-operatie met mensen die met deze vragen bezig zijn en antwoorden vinden. We spreken medewerkers, leidinggevenden, HR-medewerkers. We spreken ze in teams, individueel of in intervisiebijeenkomsten. Zij boeken mooie (en harde) resultaten op het gebied van werkgeluk.

Het goede nieuws is dat werkgeluk gedeeld kan worden. Waar gewerkt wordt aan werkgeluk willen mensen namelijk ook graag vertellen hoe ze het doen en waar het hen bracht. Werkgelukkige mensen vinden het leuk om anderen te laten delen in hun werkgeluk. Het is een beetje besmettelijk. Erover vertellen helpt ánderen verder te komen in hun werkgeluk.

Delen om er je voordeel mee te doen

Wat ook nuttig is om te delen zijn de werkgelukzaken die moeilijk of lastig waren of zijn. Open zijn, fouten durven maken én er vervolgens van leren is overigens een belangrijke voorwaarde voor geluk op de werkvloer. Meekijken in de werkgelukskeuken van anderen is leerzaam én leuk. Het geeft de verbinding waar we (ook in werkgeluk) naar zoeken. En het geeft je ideeën, inspiratie. Werkgeluk-lessen waar je je voordeel mee kunt doen. Zelf, in je organisatie of als tip voor je baas 😉

Wij gaan op pad en delen onze bevindingen – lees jij mee?

Daarom gaan wij op pad. Wij komen over de vloer bij medewerkers, leidinggevenden, HR-managers, directeuren in allerlei organisaties. We stellen ze prangende vragen over hoe zij aan de bak zijn met werkgeluk, wat daarvan de resultaten zijn en wat zij ervan hebben geleerd. En dat delen we in ons netwerk. Lees en doe er je voordeel mee.

En als je ons een keer wilt spreken, mag je ons bellen. Komen we je interviewen. Of werken aan jouw werkgeluk, dat kan ook natuurlijk…

Hartelijke groet,

Sandra & Mathilde