Werkgeluk, taart & bonen

Om gelukkig te zijn in je werk moet je een beetje boffen. Een organisatie die het beste uit mensen haalt. Die kijkt naar wat medewerkers nodig hebben. Die vragen stelt en luistert. Heb je het naar je zin? Zit je op de goede plek?

Hoe wil jij je ontwikkelen? Als jij dan zélf ook in beweging komt, zou dat werkgeluk zo maar eens heel goed kunnen lukken.

Je werkgeluk kun je ook sturen. Door regie te pakken over je loopbaan. Fransen bakken in januari een gelukstaart waar een boon in is verstopt. Wie de boon krijgt, heeft geluk.

Om 2019 goed te beginnen geven we je hieronder het recept van deze Franse gelukstaart. Het is aan jou hoeveel bonen je in je taart stopt. Of hoeveel taart je eet.

We wensen je een werkgelukkig 2019. Dat je op de plek zit waar je het best tot je recht komt. En als dat nu nog niet is, wensen we je dat je in 2019 in beweging komt. Om goed & gelukkig te zijn in je werk. Want dat is je van harte gegund.

Hartelijke groet, Sandra & Mathilde

————————————————————————————–

GELUKSTAART

Eenvoudige taart – kleine moeite – groot plezier

Dit heb je nodig

Vulling
. 100 gr (room)boter
. 100 gr suiker
. 100 gr amandelmeel
. rasp van hele citroen
· snufje zout
· 2 eieren
· 1 geluksboon (of meer…)

Vulling wordt extra lekker met…
. merg van vanillepeul
. scheutje donkere rum

Korst
. grote lap bladerdeeg
. eidooier, losgeklopt
. poedersuiker

En dit staat je te doen

  • Verwarm oven voor op 200 ⁰
  • Meng suiker, amandelmeel, eieren en zout in kom.
  • Boter in stukjes erbij tot je egale massa hebt.
  • Voeg smaakmakers toe: citroenrasp en eventueel scheutje rum en vanillemerg.
  • Rol bladerdeeg (met bakpapier) uit en snij grote lap doormidden.
  • Bestrijk randjes van één lap met beetje water.
  • Verdeel vulling over die lap. Laat randen vrij.
  • Leg gedroogde boon ergens op vulling.
  • Leg andere lap bladerdeeg erop en druk randen goed aan (anders loopt vulling eruit…)
  • Maak kartelrand door taartzijkant om de centimeter klein beetje in te snijden.
  • Prik paar gaatjes in bovenste plak, zodat stoom tijdens bakken kan ontsnappen.
  • Bestrijk bovenkant met losgeklopte eidooier.
  • Bak je gelukstaart in 30 à 40 minuten bruin en gaar.
  • Laat taart afkoelen op rooster.
  • Bestrooi voor serveren met poedersuiker.

Veel geluk en eet smakelijk!