Je vuile werkwas buiten hangen? Doen!

Intervisie. Een geforceerd gesprek voor suffe mensen in ouderwetse organisaties. Wat je doet omdat het moet (van de baas). Iets voor probleemzoekers, navelstaarders, intellectuelen. Kom op zeg! Wij begeleiden al jaren met plezier, resultaat en voldoening diverse intervisiegroepen. De hoogste tijd de vooroordelen te beslechten en de voordelen op een rij te zetten.

Bottomline: je vuile werkwas buiten hangen en daarop open bevraagd worden door collega’s is een krachtige, persoonlijke en praktijkgerichte manier van jezelf professioneel ontwikkelen. 

Voor intervisie moet je toch werkproblemen hebben?

Vooroordeel. Intervisie helpt je stil te staan bij breinkrakers en lastige cases die je op je eigen werkvloer tegenkomt. Dat zijn geen problemen, dat is waar je gewoon dagelijks mee dealt. Ondernemers bespreken vragen rond hun bedrijfsvoering, medewerkers kaarten situaties aan waarover zij wel eens met collega’s willen sparren, leidinggevenden brengen cases in die een appel doen op hun persoonlijk leiderschap. Niks problematisch aan. Gewoonste zaak van de wereld. 

Intervisie helpt je uit de waan van de dag te stappen

Zo waar. Valkuil nummer 1 van de drukbezette werkende mens: je in beslag laten nemen door de waan van de dag. Je dag is gevuld met afspraken, je mailbox blijft volstromen en de taken op je to do lijstjes raken maar niet afgevinkt. Uit de waan van de dag stappen en denktijd nemen helpt je om van een afstandje te kijken naar wat je te doen staat. Dan neem je andere besluiten dan wanneer je maar doorgaat. Toch blijft het lastig in je eentje voor die denktijd te zorgen. Intervisieafspraken maken helpt je die denktijd wel te nemen.

Goede intervisie gaat voorbij aan theekrans-gemuts 

Dat zou wel moeten, ja. Als intervisie niet of slecht begeleid wordt, zijn er valkuilen. Voor je het weet stap je in de valkuil der herkenning. Je komt niet verder met je eigen vraag als de anderen zeggen dat ze je situatie zo herkennen. Jij bent immers die ander niet. Je schiet ook niks op met zelf hard werken en niks terugkrijgen uit de groep. Een goede intervisiebegeleider zorgt voor heldere structuur en inhoud. En voor het bij de les houden van je intervisiegroepsgenoten. Goede intervisie zorgt voor goed benutte tijd en helpt je daadwerkelijk verder met jouw eigen (werk)vraag.

Intervisie haalt je uit je bubble

Inderdaad! Je beantwoordt verdiepende vragen van je groepsgenoten. Zo ontdek je ook andere invalshoekenmanieren om met je case om te gaan. Wie blijft doen wat-ie altijd doet, krijgt namelijk wat-ie altijd krijgt. Je intervisiegenoten zijn andere mensen met andere persoonlijkheden. Met andere (werk)ervaring vanuit andere (werk)contexten. Ze weten het niet beter dan jij, maar kijken wellicht wel anders. Ze zien misschien wel wat jij nog niet zag. Intervisie brengt je dus op een spoor waar je in je eentje niet op gekomen zou zijn.

Intervisie verlost je van je beroepseenzaamheid

Exact. Echt, anderen hebben ook issues op hun werk. Alleen heeft niet iedereen de juiste sparringpartner om die issues tegen het licht te houden. Een veilige intervisiegroep opzoeken is dan een oplossing. Open en eerlijk zeggen waar je tegenaan loopt helpt overigens niet alleen degene die zijn of haar ‘probleemcase’ voorlegt. Alle anderen leren mee. Door mee te kijken in andermans werkkeuken herken je situaties en vragen uit je eigen werkpraktijk. Door de ander te helpen met frisse blik naar diens situatie te kijken, help je ook jezelf. In intervisie je vuile was op de goede manier buiten hangen schept dus verbinding en ruimte om te leren.

Intervisie laat je leren wat je nodig hebt

Misschien wel het mooiste argument om vooral aan intervisie te doen. In intervisie stel je je eigen leervragen. Je vertrekt vanuit je eigen werksituatie, je stelt de vragen die aansluiten op wat waar je in de praktijk tegenaan loopt. Je bent gericht op morgen meteen aan de slag met het geleerde. Je legt een koppeling tussen jouzelf en dat waar je tegenaan loopt. Geen theorie, lesprogramma of cursus kan daar tegenop. Wat telt is jouw vraag en de input die jij ophaalt uit je groep. Intervisie sluit dus aan op wat jij, concreet en in het hier & nu nodig hebt om verder te komen met je vraag.

Tot slot het meest hardnekkige vooroordeel. Intervisie is saaaaai.

Maar niet bij ons!

Wij zijn namelijk Sandra Arink & Mathilde van der Pol, de werkwijven van De Co-operatie. We houden niet van zweverig of half werk. We doen niet mee aan hypes. We laten je inzien wat je, heel concreet en dichtbij, kunt doen (of laten) om plezier, resultaat en voldoening uit je werk te halen. Het zal je niet verbazen dat wij (van WC-eend) echt heel enthousiast zijn over intervisie. Het is bijna 10 jaar geleden dat wij met onze intervisiegroepen startten. Voor ondernemers, voor medewerkers in organisaties, voor leidinggevenden.

  • Intervisie Voor Ondernemers – Ondernemers laten we met elkaar sparren over hun dagdagelijkse ondernemersissues. Hun vak verstaan ze, maar ondernemer zijn is een vak apart.
  • Intervisie met collega’s – In organisaties laten we medewerkers met vergelijkbare taken met elkaar stilstaan bij hun werk. Het vergroot de binding met elkaar op de werkvloer en heeft enorme impact op de persoonlijke effectiviteit van medewerkers.
  • Exclusieve intervisie voor leidinggevenden – Leidinggevenden sluiten aan bij onze meest exclusieve intervisie-variant Soep met Brood. Een gedekte tafel staat aan het eind van de werkdag voor ze klaar. Ze komen uit verschillende organisaties en blijken verrassend veel met elkaar te hebben. Elke bijeenkomst levert persoonlijke inzichten op, plus de drive om morgen meteen met die inzichten aan de slag te gaan.

En nu? We komen graag bij je op werkbezoek. Als jij dan een klein beetje vuile werkwas buiten hangt, kijken wij er even naar. We zetten je stil, creëren denktijd, halen je uit je bubble. Met een kop koffie erbij is dat helemaal niet onaangenaam.

Bel Mathilde (06 28 49 46 47), check onze website of mail (info@de-co-operatie.nl) ons.