Daniëlle Rosentreter over werkgeluk

We hebben een afspraak met Daniëlle Rosentreter, manager arbeidsmobiliteit bij Samenwerkt! (inderdaad met uitroepteken). Dat is het mobiliteitscentrum van de Rabobank. We spreken af bij de Rabobank in Tilburg. We worden hartelijk ontvangen door meer dan één Rabo-medewerker. We installeren ons met z’n drieën in een zonnige spreekkamer. Koffie erbij. We zouden bijna vergeten dat we aan het werk zijn.

Daniëlle, we kennen je uit een andere context. Je was voorheen manager MKB bij Rabobank Tilburg e.o. Hoe zit dat?

Eigenlijk is het verhaal heel simpel. Ik was daar niet werkgelukkig meer. Ik ben 20 jaar geleden als trainee in de bankwereld terecht gekomen en daarna steeds van de ene in de andere functie gerold. Er kwam een moment dat ik mezelf de vraag moest stellen: doe ik nog waar ik zelf gelukkig van word? En het antwoord daarop was nee.

Dat is een mooi begin van dit interview. Jij was niet werkgelukkig, maar het lijkt erop dat je dat nú wel bent. Vertel, hoe heb je dat aangepakt?

Ik ben op zoek gegaan naar wat ik nou het belangrijkste vond in m’n werk. Dat zijn de mensen en de klanten. En dat zijn niet de KPI’s, lijstjes en controles. En daar was ik op het laatst vooral mee bezig… Dus moest ik echt op zoek naar iets anders. Ik heb dat grondig aangepakt en een traject met een loopbaancoach doorlopen. Terwijl  ik daarmee bezig was kwam deze baan voorbij. ‘Dát is hem voor mij’, dacht ik toen ik de vacature zag. Solliciteren was hartstikke spannend. Ik wilde het echt heel graag en het is tof dat dan ook lukt. Het heeft enorm heeft geholpen dat ik dat loopbaantraject had doorlopen. Ik wist waar ik voor stond en wat ik zocht, en dat kon ik ook overbrengen in de gesprekken.

Echt graag iets willen, dat is een goede basis voor werkgeluk. Je werkt nu als manager arbeidsmobiliteit voor de centrale Rabobank. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

Wij werken in een team, dat heet Samenwerkt! We begeleiden medewerkers van de Rabobank naar een nieuwe uitdaging. Dat kunnen mensen zijn die boventallig zijn geworden, maar ook mensen die preventief willen uitzoeken waar ze werkgelukkig van worden. Gesprekken voeren met mensen over wat hen beweegt, heerlijk om dat weer te doen. Zo nodig vliegen we een loopbaancoach in. Daarnaast spreek ik gelukkig ook nog steeds met onze klanten. Niet vanuit bankproducten maar om te kijken of en hoe onze klanten werkgever zouden kunnen zijn voor onze medewerkers. Mooi om zo bij te kunnen dragen aan ons motto als bank ‘growing a better world together’.

Van Rabo naar Pabo. Dat rijmt lekker, maar zoiets bedoel je denken we?

Haha, dat klopt. Er is werk in bijna alle sectoren.  Met name in de zorg, in het onderwijs, in de logistiek. Dus zoeken we bedrijven op, organiseren we banenmarkten, doen we mee aan wat lokaal speelt op het vlak van mobiliteit. Er is onlangs een convenant gesloten tussen bank- en verzekeringssector, minister Arie Slob (Onderwijs) en lerarenopleidingen en werkgevers in het basis- en voortgezet onderwijs. Dat moet het makkelijker en aantrekkelijker maken om vanuit de bank in het onderwijs aan de slag te gaan. Het convenant heet officieel ‘Aan de slag voor de klas’,  maar het is ook bekend onder de naam ‘Van Rabo naar Pabo’. Ons team van Samenwerkt! heeft zich hier actief voor ingespannen.

Mobiliteit is in veel bedrijven een hot item, waar ook de nodige negativiteit omheen hangt. Veel mensen denken dat mobiliteit alleen is voor mensen die hun baan kwijt gaan raken.

Ja, dat zou je denken. Vroeger was dat ook zo. Dan ‘moest’ je op sollicitatietraining als je baan op de tocht stond. Mobiliteit wordt nu ook nog wel vaak gestart vanuit een reorganisatie, maar ontstaat gelukkig steeds meer vrijwillig en is in alle gevallen maatwerk. Wat we willen is mensen laten stilstaan bij hun loopbaanperspectief. Waar ben je goed in , waar ga je van stralen, waar word jij werkgelukkig van? We kijken niet alleen naar externe mogelijkheden. We willen juist ook mensen voor de bank behouden. Daarom is het eigenlijk voor alle medewerkers goed om vooruit te kijken en uit te zoeken hoe hun toekomst in de snel veranderende bankwereld eruit ziet. Binnen onze organisatie zijn ook nog volop kansen om jezelf te ontwikkelen. Wij denken graag mee.

Dat zou werkgeluk-technisch gezien fantastisch zijn, maar voor die reflectie en oprechte aandacht is bijna geen tijd op de werkvloer, horen wij dan van die managers…

Ja, precies! Managers hébben daar soms ook bijna geen tijd voor. Dat is ook wel complex en begrijpelijk, hoor. We zitten als Rabobank in een transitie. Er zijn meerdere reorganisaties gaande. Er wordt op dit moment in onze organisatie zo druk gebouwd aan iets nieuws, dat die oprechte aandacht er nog wel eens bij in schiet. Ondanks ieders goede intenties, want er wordt enorm hard gewerkt. We hebben natuurlijk periodieke ontwikkelgesprekken, maar ook daar gaat het vaak en ongemerkt snel over doelstellingen. Terwijl mensen gewoon erkenning en waardering willen voelen en ook het gesprek willen aangaan over de veranderende bank en hun toekomst daarin. Dan is het fijn als medewerkers de weg naar ons kunnen vinden. Of door hun leidinggevende op ons geattendeerd worden. Want kansen en mogelijkheden zijn er.

Everybody happy?

Dat zou mooi zijn. Daarom is ons motto bij HR ‘happy people, happy customers’. En daarom zou ik ook van alle boventalligen ‘happy leavers’ willen maken. Wat als ook zij ambassadeur blijven? Wat als zij trots terugkijken op hun tijd bij de Rabobank? Ondanks dat hun tijd bij de Rabobank stopt? Dat scheelt zoveel, in de eerste plaats voor henzelf. Daarom stoppen we daar veel tijd en energie in. Veel gesprekken, veel oprechte aandacht, serieus werk maken van exit gesprekken.

Wij denken dat wij weten wat jij anderen als tip gaat meegeven om te zorgen voor werkgeluk, ook in drukke transitietijden met boventalligen…

Het is eigenlijk heel simpel, inderdaad. Vergeet de mensen niet.

Nog een fotootje maken. Zo gepiept. Daniëlle weer blij aan het werk. Wij naar huis om dit interview uit te werken. Iedereen happy.

 

Ook werken aan je werkgeluk? Wij gaan er graag over met jou in gesprek!